پمپ استخر که قلب سیستم گردش آب در استخرهای شنا است از مهم ترین بخش های تاسیساتی استخرها محسوب می شود.پمپ استخر را با عناوین دیگر از قبیل پمپ تصفیه استخر و پمپ سیرکوله استخر هم می شناسند.اگر به طور خلاصه و در یک خط بخواهیم نحوه ی کار پمپ را شرح دهیم می توان گفت این قطعه آب را از حوضچه ی استخر مکش کرده، از فیلترها و سایر قطعات و تجهیزات ضدعفونی کننده ی استخر عبور می دهد و بعد از پایان عملیات فیلتراسیون و تصفیه، مجدد آب را به حوضچه برمی گرداند.از شاخصه های اصلی پمپ تصفیه استخری عملکرد روان و کم صدا، جنس بدنه و پوسته آنها یه گونه ای که دربرابر خوردگی مقاوم باشند و همچنین جنس پروانه پمپ است.

دسته بندی پمپ ها و پمپ مورد استفاده در استخرها
به طور کل پمپ ها در سه دسته قرار می گیرند:
1- پمپ طبقاتی که معمولا در چاه ها استفاده می شوند.
2- پمپ تحت فشار که برای آبرسانی مورد استفاده قرار می گیرند.
3- پمپ سیرکوله که برای استخرها و برای مواری که نیاز است آب طی یک سیکل به ورودی پمپ برگردد کاربرد دارند.
دسته بندی پمپ های سیرکوله
این پمپ ها خود دو دسته هستند، پمپ های سیرکوله خطی و پمپ های سیرکوله زمینی.انواع خطی در قسمتی از مسیر لوله کشی قرار گرفته و جریان آب را هدایت می کنند.انواع زمینی به دلیل برخورداری از ظرفیت بالا بر روی زمین قرار می گیرند و پمپ های استخری هم از این نوع هستند.پمپ های سیرکوله زمینی علاوه بر استخرها در مدار هواساز، مدار رادیاتور، مدار فن کویل و... استفاده می شود.
زمان مناسب برای راه اندازی پمپ استخر
از آن جایی که سیستم تصفیه استخر بدون کارکرد پمپ ناقص است باید برای راه اندازی پمپ استخر برنامه ی دقیقی را داشت.با در نظر گرفتن دو عامل و مولفه می توان زمان مناسب برای راه اندازی پمپ را پیدا کرد.یکی نیاز به مواد شیمیایی مورد استفاده در استخرها و دیگری هزینه.بیشترین تقاضا برای افزودن و تزریق مواد شیمیایی مانند کلر به آب استخرها در طول روز است.برای افزودن کلر به آب نیازمند کارکرد پمپ هستیم از این رو باید پمپ را در روز راه انداخت.از طرف دیگر بیشرین هزینه ی برق مصرفی مربوط به روز است پس باید این عامل را نیز در راه اندازی پمپ استخر در نظر گرفت.با توجه به این دو مولفه گفته شده بهترین زمان برای کار کردن پمپ از طلوع خورشید تا غروب خورشید است.در مواردی که نیاز به کلر زنی نیست بهتر است پمپ را در شب راه اندازی کرد تا هزینه ی برق نیز پایین تر بیاید.
علاوه بر زمان کارکرد پمپ استخر، طول زمان کار آن نیز اهمیت دارد.در تعیین زمان مولفه هایی مانند مقدار دبی خروجی و ورودی، حجم و قدرت سیستم تصفیه و دستگاه کلرزن و ... موثر است.به عنوان مثال در تابستان ها که استفاده از استخرهای شنا به اوج می رسد تقاضای مواد شیمیایی برای فیلتراسیون و گندزدایی آب استخر به دلیل وجود زباله و کثیفی در آب بیشتر می شود به همین دلیل ساعات کار پمپ استخر نیز بیشتر می شود.به طور کلی چهار الی 5 ساعت کار پمپ استخر برای تصفیه آب استخرهای خانگی مناسب است ولی این زمان با توجه به دلایل گفته شده در تابستان بیشتر می شود.
مشخصات پمپ استخری سیرکوله زمینی
پمپ های سیرکوله مورد استفاده در استخرها با سایر پمپ های سیرکوله تفاوت هایی دارند که مربوط به جنس بدنه و پروانه ، استرینر و دهانه ورودی و خروجی است.
استرینر که با نام موگیر نیز شناخته شده است در دهانه ی ورودی پمپ استخر نصب می شود و با داشتن سبد مشبک مانع از ورود ذرات درشت مانند برگ ، مو و ... به داخل پروانه ی پمپ می شود.امروزه کمپانی های تولید کننده ی پمپ های استخری،استرینر را به صورت مستقیم در ورودی پمپ تعبیه می کنند.
جنس مناسب برای بدنه و پروانه ی پمپ استخر متریال پلاستیکی یا همان upvc است که در برابر مواد شمیایی مورد کاربرد در استخرها مانند کلر، زاج و ... مقاوم هستند و دچار خوردگی نمی شوند.بعد از این دسته از مواد ، متریال های استیل و برنز نیز مناسب هستند ولی چدن و دیگر فلزها مقاومت کافی را ندازند.
دهانه ورودی و خروجی پمپ استخر معمولا نسبت به سایر پمپ ها بزرگتر هستند.

خرید پمپ استخر و جکوزی
برای خرید مطمئن و باکیفیت پمپ استخر و سایر تجهیزات استخر و جکوزی به وب سایت فروشگاه آبیکو مراجعه کنید.
۰۹۹۱۶۶۶۶۳۷۰
۰۹۹۱۶۶۶۶۴۷۰